Saüc Salut

Budô Pedagògic Aplicat

Benvolguts, mares i pares.
Els nostres noms són Alfred J. Castellet (Delegat del Baix Llobregat i Instructor a Barcelona) i, Rubén Castro us voliem presentar un projecte pedagògic  de José Sánchez Macías (Shihan, 15º Dan, BUJINKAN BUDÔ TAIJUTSU),  que es dedica des de fa 25 anys a l’ensenyament, la práctica i l’estudi de les Arts Marcials tradicionals japoneses.
José Sánchez Macías porta treballant des del principi amb grups d’infants i ha comprobat els beneficis- tant a nivell físic com socio-educatiu- que les Arts Marcials donen al desenvolupament, educació i sociabilitatde tots els que les pratiquen.
Es per això que, després de molt de temps de preparació metódica i d’anál·lisi amb un grup de mestres i psicòlegs, han tret aquest projecte eduatiu que us estem presentant avui:SISTEMA B.P.A (Budûdo-Arts Marcials-Pedagògic Aplicat), i que ja funciona a uns cuants co quants col·legis, com activitat extraescolar, amb uns resultats boníssims.
No consisteix exclusivament en unes sesions d’Arts Marcials, les quals ja servirien( i molt!) avui en dia, per donar al nen o la nena una sèrie de valors, així com una disciplina, una seguretat, i uns hàbits que s’han anat perdent últimament. Es tracte, si més no, de començar un procésde formació personal, social i física, fent qie participin també la família i els educadors, d’una forma més directa.

BUDÛDO PEDAGÒGIC APLICAT

El projecte que us estem presentant consisteix en una agenda personal de treball (Budô-Agenda), on es fa un seguiment diari de “l’artista marcial”, no només al Dôjô (lloc d’entrenament ), sinó també a la resta dels seus espais: casa col·legi, zones d’esbarjo… Per això, és indispensable el recolze de les família i el seus educadors, amb unes fulles marcades per a ells; així com unes altres per a l’instructor. Amb totes elles i amb un mètode de puntuació s’aconsegueixen els objectius a curt, mitg i llarg termini(un grau més alt, quelcom treball técnic més visual-armes, katas…-, punts per l’examen…I amb això, potser algún dia ser Cinturó Negre… O més!!
Els punts s’aconsegueixen amb uns reptes fàcils de les coses més quotidianes: temps d’estudi, rentar-se les dents, parar taula, comportament i actitud a casa, al col·legi (companys i mestres) i, per descomptat, al Dôjô, incloent aquí també els conceptes tècnics i d’actitut de l’alumnes en la sessió.
Cada mes es valoraran uns conceptes: Disciplina, Comportament, Treball en equip, Respecte Confiança,etc, i seran “l’objectiu del mes”; el punt sobre el qual ens centrarem per emetre comentaris, anècdotes i exemples durant aquest període.
Com ja hem dit abans, ha estat un treball dur, llarg i difícil donar a aquesta “Budô-Agenda” un format còmode i fàcil per a tots (nens i adults), sense deixar d’abarcar tots els detalls que el grup de psicòlegs i educadors creiem que hauria de reunir, i sense oblidar el fons marcial que voliem conservar .
Creiem que és un projecte ambiciós i interesant, per nens i nenes a partir de P-4.
Si vosaltres també ho creieu contactar amb nosaltres i us aclarirem qualsevol dubte.
Esperant notíces vostres, rebeu una cordial salutació.
Alfred J Castellet i Rubén Castro

 

Artes Marciales

       Artes Marciales